SATAKUNNAN HISTORIAN KUUDES OSA ILMESTYNYT

Satakunnan historian osa VI, Uudistuva maakunta, kuvaa maakunnan historiaa 1700-luvun puolivälistä 1860-luvun nälkävuosiin. Ajanjaksoon (1750-1869)  sisältyy pitkä rauhan jakso isonvihan vuosista vuoteen 1808 ja senkin jälkeen vakaat olot Krimin sotaan asti. Väkimäärä kasvoi nopeasti, uutta peltoa raivattiin ja varsinkin Pohjois-Satakuntaa asutettiin. Ulkomaankauppa oli vilkasta ja kaupungit vaurastuivat. Arkielämä monipuolistui ja satakuntalainen sivistyselämä heräsi. Satakunnastakin tuli osa Suomen Suuriruhtinaskuntaa ja sen hallintoa. Satakunnasta tuli entistä selväpiirteisempi kokonaisuus, jossa Kokemäenjoki yhdisti rannikon ja sisämaan.

Teoksen ovat kirjoittaneet FT Ulla Koskinen ja FT Tiina Miettinen Tampereen yliopiston historiatieteen laitokselta sekä FT Teppo Korhonen, joka vastasi kansatieteellisestä osuudesta. Kirja on myynnissä Satakunnan Museon museokaupassa, hinta 48 €.

Lisätietoja hankkeesta s. http://www.pori.fi/kulttuuri/satakunnanmuseo/satakunnanmuseo/tiedotusvalineet/tiedotteet/uudistuvamaakunta.satakunnanhistoriavi.html

 

Share